Fysiotherapie

Fysiotherapie is een paramedische discipline die zich richt op het houdings- en bewegingsapparaat van de mens. Met behulp van fysiotherapeutische zorg worden functies van het houdings- en bewegingsapparaat verbeterd en disfuncties gecorrigeerd om zo klachten te verminderen of geheel weg te nemen. Daarnaast zorgt de fysiotherapeut voor preventie, advies, voorlichting en begeleiding om herhaling of verergering van klachten te voorkomen.

Naast behandeling van de meest bekende klachten als knie-, rug-, nek-, of schouderklachten zijn er ook diverse fysiotherapeutische specialisaties. Denk hierbij aan specialistische behandeling van klachten veel voorkomende bij ouderen of ziekten zoals longaandoeningen of kanker. 

In onze praktijk zijn verschillende specialisaties vertegenwoordigd. Welke dit zijn vindt u in het menu “specialisaties”.

Uw eerste afspraak kan met of zonder verwijzing gemaakt worden. Behandeling aan huis is een mogelijkheid als u fysiek niet in staat bent naar onze praktijk te komen, lees hier meer over behandeling aan huis. In alle gevallen volgt eerst een intake waarbij er aandacht is voor uw hulpvraag en relevante medische achtergrond. Samen met de fysiotherapeut wordt een behandelplan opgesteld voor het vervolgtraject. 

Voorbeelden van hulpvragen kunnen zijn: 

  • Verminderen van pijn
  • Beweeglijker maken van spieren en gewrichten
  • Stabiliteit vergroten
  • (Beter) leren omgaan met eventuele beperkingen van het lichaam